28 Temmuz 2012 Cumartesi

Haberler, Film, Gazete, Televizyon, Radyo ve Diğer İletişim Araçları

Eminim ki her 5 kişiden biri google, yahoo, yandex ve diğer tüm arama motorlarına film izle, haber oku, gazete oku, hürriyet, milliyet, bugün televizyon da neler var, oyunlar, canım sıkılıyor gibi şeyler yazmıştır! (İçinizden evet benden bahsediyor diyen eminim ki çıkmıştır.) Neden bunları yazdım diye soracak olursanız tüm internet, televizyon gibi görsel mecraların beynimizi nasıl kilit altına aldığını ve saatlerce bıkmadan ona kitlenebileceğimizi biliyoruzdur. (Bunu ebeveynlerimizden sık sık duymak daha muhtemeldir...) Dikkatimi çeken bir kaç nokta var. Farkındaysanız artık internet haberciliği yapan neredeyse tüm firmalar ve kuruluşlar yapmış olduğu haberlerde görselliği ön planda tutmuştur! Neden? Çünkü Türk insanının okuma alışkanlığı yokta ondan.... Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Kim bunu söylüyorsa yalan söylüyordur. Sen ey Türk insanı! Gazeteyi eline aldığında okumadan önce resimleri bakmıyor musun? En ey ofis çalışanı haber sitelerinde haberleri okurken yukarı da senin için hazırlanmış slayt haberlerin başlıklarına göz atıp ilgini çekenleri tek tek açmıyor musun? Sosyal medya bağımlılığına girmeyi ise hiç düşünmüyorum. Çünkü kapı kapıyı açar sistemi uygulamışlar resmen haksız mıyım? Bir videoyu dikkatini çektiyse peşi sırası gelmiyor mu? Yoo diyenleri duyuyor gibiyim. O zaman özür diliyorum bende biraz sürü psikolojisi var. Sorry!  

Aslında tüm bunların hepsine ben 
"Teknolojinin beyin hapsi!"
diyorum... 


İnternet ve televizyon bağımlılığının korkunç boyutlarının sadece başlarındayız. Bunları neden yazıyorum çok mu yaşlıyım? Sanırım değil. Belki sadece orta yaz ve üzerine hitap edecek olsam da bu kötü sonuçlarını doğuracak şeylerin altını çizmek görevimiz diye düşünüyorum. Evcimen olmak elbette güzel bir şey fakat dışarıda hoş sohbet, kaliteli insanlar, kendinizi geliştirebileceğiniz sizlere bir şeyler katacak birileri var. Sadece doğru insan/insanları bulmak mesele...

Saygılarımla...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Düğün DJ - Düğün'ünüz için bir müzisyen mi arıyorsunuz?

Düğün Dj Düğün Orkestrası Düğün Müzik Organizasyon ve Ses Işık Sistemleri Hizmetleri 2016-2017 Kampanyaları için hemen arayın Booking & Management: (+90) 531 221 8931 - (+90) 539 366 13 37 veya serdarogluserhat@gmail.com adresine mail atınız.

Tek kişilik orkestra Düğün DJ hemen http://dugundjhizmetiorganizasyon.blogspot.com/ adresine tıklayın!

Hadi durma yaz...